Hva er Moxalole, og hva brukes det til?

Moxalole brukes til tidvis behandling av forstoppelse, også når forstoppelsen har vart i lengre tid. Moxalole kan dessuten brukes ved behandling av hard forstoppelse (såkalt fekalom).

Makrogol 3350 binder vann og gir avføringen økt volum slik at tarmbevegelsen normaliseres. Effekten er regelmessig trang til å tømme tarmen – du unngår en eksplosjonsartet effekt og slipper å bruke lang tid på toalettet. Innholdet av salter i Moxalole gjør at kroppens normale salt- og væskebalanse opprettholdes.

Hvordan tar jeg Moxalole?

Vanlig dose ved forstoppelse er én doseringspose 1–3 ganger daglig. Posene er lette og praktiske å ta med seg. Innholdet i posen røres ut i 125 ml vann, noe som tilsvarer et lite glass. Drikken har en frisk sitronsmak.

Hvor mye Moxalole skal jeg ta?

Anbefalt startdose er én doseringspose om morgenen. Fortsett deretter med én pose midt på dagen, og én om kvelden. Effekten viser seg normalt i løpet av 12–24 timer. I så fall kan dosen reduseres etter noen dagers bruk. Hvis forstoppelsen ikke opphører, kan du fortsette med tre doser per dag i opptil to uker. Det finnes en klar sammenheng mellom dosering og effekt, slik at du lett kan prøve deg frem til riktig dose. Blir du for løs i magen, har du tatt for mye.

Behandlingstiden med Moxalole er normalt to uker. Hvis du fortsatt ikke er blitt bedre, bør du oppsøke lege for eventuelt å øke doseringen eller undersøkes med tanke på annen behandling. Personer med kronisk forstoppelse kan behøve langsiktig behandling.